Три съвета от Илон Мъск

КОЙ Е ИЛОН МЪСК?

За Илон Мъск чуваме все повече. Той е роден в Южна Африка, където израства покрай баща си и неговите инженерни проекти. Майка му е с канадски произход и благодарение на нея получава канадско гражданство. Живее в Канада, а по-късно се премества да следва в САЩ, където завършва икономика, а след това и физика. Един от създателите на системата за електронни плащания ПейПал, както и на компаниите Тесла Моторс (за производство на електроавтомобили), СпейсЕкс (за подобряване технологията на ракетите) и СоларСити (за производство на слънчева енергия в САЩ). Зад тях стои един визионер, който търси изход за живота, ако Земята бъде застрашена, и се опитва да води борбата с климатичното затопляне по свой начин. Наскоро стана ясно, че идеята му за Хиперлууп също ще се реализира на доброволчески принцип.

НЯКОЛКО СЪВЕТА ОТ НЕГО

За “Entrepreneur” Нина Зипкин съставя от изказванията му няколко съвета, който изразяват неговите виждания.

  1. Когато трябва да научат нещо ново, хората често се отказват преди да опитат. Неговият съвет е да видят познанието като семантично дърво и да се опитат да разберат фундаменталните принципи, т.е. стъблото и големите клони, които държат листата (или детайлите).
  2. Когато човек се намира в затруднено положение, не трябва да се отказва. Той цитира мисъл на Чърчил: “Ако преминаваш през ад, продължавай да вървиш.”
  3. Говорейки за СпейсЕкс и транспортната система до Марс, той казва, че за него е важна не само полезността, но и естетиката в дизайна. Той и неговият екип са положили много усилия да направят скафандрите представителни за 21 век. Споделя, че е много трудно да постигнеш и двете. Със сигурност ползите, които носи даден продукт, не са единственото нещо, което го продава, и Илон Мъск знае добре това.

Бъдещето на железницата – Хиперлууп

0 thoughts on “Три съвета от Илон Мъск”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *