5 неща за правене в почивен дъждовен ден

Ставаш и виждаш, че денят е скапан, мокър и тъмен. Какво да правиш в почивен дъждовен ден в Пловдив? И стига с този мол – имаш ограничено въображение! Телевизия? Помисли пак!

ПЪРВО НЕЩО В ДЪЖДОВЕН ДЕН

Да оставиш завесите/щорите отворени, да си пуснеш чилаут и да си легнеш в леглото с онази хубава книга, която се каниш да прочетеш. Ще поглеждаш навън и ще се замисляш за току-що прочетен пасаж. Мислиш, мислиш и изведнъж разбираш, че само гледаш. Истинска дъждовна медитация.

ВТОРО НЕЩО В ДЪЖДОВЕН ДЕН

Дъждовните дни предразполагат към интроспекция. Може да запишеш в дневника си какво се е случило през седмицата. Ако нямаш дневник, един дъждовен ден е добро начало за започване на разказ за одисеята на твоя живот.

ТРЕТО НЕЩО В ДЪЖДОВЕН ДЕН

[pullquote]Метеоролозите познават времето от дъжд на вятър. (Светослав Пейчев)[/pullquote] В почивен дъждовен ден повечето хора си остават вкъщи, затова можеш да ги стоплиш с телефонно обаждане. Помисли си за някой приятел, на когото се каниш да звъннеш от около месец. Ако не се сещаш за такъв, бабите вършат добра работа. Знаеш, че ще се зарадват и ще направят деня ти по-малко облачен.

ЧЕТВЪРТО НЕЩО В ДЪЖДОВЕН ДЕН

Ако все пак искаш да се събереш с приятели, можеш да направиш кукиси и чай, след което да ги поканиш вкъщи. Ако приятелите ти са поне толкова лакоми, колкото средностатистическия българин, то те ще се жертват в дъжда за теб (за кукисите, имам предвид).

ПЕТО НЕЩО В ДЪЖДОВЕН ДЕН

Можеш да правиш и почти всичко, което предпочиташ в слънчевия – разходка на Главната, качване на тепето, селфита с приятели (под чадъра). След кукис партито времето и настроението си идват на мястото.

Погледни всички тези пет възможности отново – всички тях можеш да направиш днес в последователния им ред.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *