Dolce Fellini – кафе с качество и стил в Пловдив

“Dolce Fellini” е новото попълнение в елитните кафенета на Пловдив. То се отличава с красиви, оригинални десерти, качествени кафета, както и индивидуален стил, вдъхновен от Фелини.

КОНКУРЕНЦИЯТА

Има две много добри заведения на Главната улица. “Афредо” доскоро бе лидер в предлаганото качество на кафе, десерти и обслужване. От няколко години обаче “Коста кафе” диша във врата му, но успя да се разграничи, като предложи малки, уютни пространства, мебели с кафеникаво домашно удобство, мека светлина и чилаут.

DOLCE FELLINI

Доскоро, защото се появи един сериозен претендент и той се намира в непосредствена близост до “Коста”. “Dolce Fellini” е новото попълнение в елитните кафетерии на Пловдив. Такова качествено заведение не се е пръкнало случайно. То не само че се намира срещу ресторант “Хемингуей”, но е и негово дете. “Dolce Fellini” носи всички достойнства на своя родител и предимства пред конкуренцията.

DSC03765 (2)

DOLCE FELLINI КАТО ПАТИСЕРИЯ

Влизаш по червено килимче, отваряш вратата. Обгръща те DSC03776 (2)аромат на десерти и кафе, който напомня за лежерните сутрините, в които се срещаш с приятели. Зрителните изкушения надделяват над асоциациите. Разноцветни и разноформени сладки те наблюдават изкушаващо под капаците. Вече решен да си вземеш някоя от тях, попадаш на още по-интересно откритие. Витрината на сладоледа и целият този строй от послушно строени курабийки завършва с шкаф. Патисерията пази този нищо и никакъв шкаф в пазвата си като мида своя най-ценен бисер. На стъклените му рафтове са разположени над 25 десерта, създадени да се борят като в конкурс за красота за клиентския интерес. Създателите са се постарали да затруднят максимално в избора своите гости. Този проблем съществува и при предложенията за кафе – има около 20 кафе напитки. Момичето зад касата препоръчва да се опита арабиката, директно внесена от Италия. Ако решиш да посетиш “Dolce Fellini”, остави си време за избор, ще ти трябва.

DOLCE FELLINI КАТО КАФЕНЕ СЪС СТИЛ

Въпреки че заведението оставя първоначално впечатление за типична патисерия, то не е съвсем такова. Залата за сядане посреща с голямо червено канапе и френски столове стил Луи XVI. Тя напомня аристократичния вид на “Амадеус” на бул. “Мария Луиза”, но и не съвсем. Черно-белите снимки по стените и старата пишеща машина дават усещането за артистично писателско обиталище от средата на XXв. Фелини не само че е вдъхновил създателите на “Dolce Fellini” и стила на заведението, а като че ли заживява тук. Модерното, слабо осветление над масите компенсира тъмното помещение и поставя акцент върху сладкарските шедьоври по масите. Успокояващата музика допълва спокойната атмосфера и лежерните асоциации за приятелски сутрини и “Сладък живот” на Фелини.

DSC03767 (3)

Новото заведение има всички шансове да бъде сред най-предпочитаните кафета на Главната, ако обаче можеше да събере всичките си почитатели. Защото като всяко друго заведения, то има своите недостатъци – твърде малко е по площ за качеството, което предлага.

Снимки от фейсбук страницата на заведението:

Gepostet von Dolce Fellini am Sonntag, 19. Januar 2014

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *