Музика и басейни за лятно недоспиване

Дойде отново понеделник и е време за плануване на седмицата. За предстоящите дни Пловдив предлага преди всичко музика и басейни.

СЪБИТИЯТА В ПЛОВДИВ

КОНЦЕРТ НА P.I.F.

По средата на горещата работна седмица, в сряда, 29 юли, ще имаш добър повод да не спиш, защото група P.I.F. ще изнесат концерт.

КОНЦЕРТ НА МИРО

На следващия ден пак ще имаш повод да не си лягаш рано, защото Миро ще гостува в Пловдив.

AT THE POOL 2

Голямо парти ще има край басейн до “Коматевско шосе” в събота, 1 август. Събитието, наречено At The Pool, е вече второ по ред. Мелформатор, които станаха известни с прожекциите си върху Партийния дом към One Design Week, организираха това събитие за първи път миналата година. За второто издание те обещават над 20 часа свежа електронна музика, добър звук и впечатляващ мапинг. Купонът стартира от обяд.

ПАРТИ С PACO MAROTO

Партито с Paco Maroto в събота ще е голямото събитие от седмицата за почитателите на електронната музика. То също ще бъде край басейн. Ще подгряват Ivo и Todd.

“ПЛАЖЪТ НА МАРИЦА”

Като стана дума за басейни, в неделя, 2 август, ще бъде откриването на проекта „Плажът на Марица“ на One Architecture Week. Три басейна и един бар са се заели да съживят изгубената традиция на “къпането в реката”. Организаторите обещават чиста вода в басейните и спасител. Дори и да изпуснеш откриването, временните съоръжения, които се намират между Пешеходния мост и моста на Панаира, ще работят до 30 септември.

КОНЦЕРТ НА ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ “ТРАКИЯ”

Фолклорен ансамбъл “Тракия” организира концерт, в който събира на сцената всички танцьори, певици и музиканти, които са били негови членове през годините. Тази своеобразна среща на поколенията ще се случи на 2 август, неделя, на Античния театър. Входът е свободен.

ИЗВЪН ПЛОВДИВ

Събитията извън града са много, особено около морето. Близко и интересно ще е гайдарското надсвирване в с. Гела, което ще се проведе в събота и неделя. Събитието обещава и да е мащабно.

Обърни внимание и на този фестивал в Старо Железаре, който чрез изкуството среща известни личности с непознатите жители на едно село; чрез стенната живопис съживява остаряващите постройки. Изложбата е подготвяна през юли и ще бъде открита на 1 август. С това събитие артистите напомнят: “Всички сме потомци на имигранти, търсещи своето щастливо място”.

ОЩЕ ОТ ПЛОВДИВ

Ако пропускам значимо за теб събитие, можеш да добавиш информация за него в коментарите.

Ако искаш да знаеш повече за случващото се в града, можеш да прегледаш целия списък на наличните ивенти в “Тук и сега”. 


 

Препоръчано от “Тук и сега”:

Концерт на P.I.F.

Концерт на Миро

At the Pool

Парти с Paco Maroto

„Плажът на Марица“

Концерт на фолклорен ансамбъл “Тракия”

Гайдарското надсвирване в с. Гела

„Село на индивидуалности” – фестивал на стенната живопис в селo Старо Железаре

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *