Първото издание на Achievers` Network – как да създадем network*

– Единственото задължително нещо при нетуъркинга е да се запознаеш. Ето така се прави!

Стоян Тасев подава ръка към мъж от публиката и се представя. Това се случва пред аудитория на възраст между 20 и 40 години.

Толкова е просто, че чак става смешно. И все пак не го правим на събирания. Този факт е дори по-смешен от ръкостискането на двамата мъже пред публиката.

Achievers` Network

Това беше най-ценното от първото издание на Achievers` Network[1. Achievers` Network е инициатива на Стоян Тасев, която се реализира в сътрудничество с Biz Labs. Тя се състои в провеждане на безплатни срещи разговори с лектори, предназначени за хората, които искат да разгърнат своя потенциал.], което се проведе на 24 ноември в Biz Labs. Темата му бе посветена на нетуъркинга (или създаването на мрежа от контакти), а лектор бе Стоян Тасев.

Защо обаче то бе най-ценното? Защо не изтъкнатите ползи от създаването на контакти, нито пък разказаните истории, а онова приближаване до компанията от непознати, подаването на ръка и произнасянето на собственото име?

Защото беше много практично. След края на официалната част на Achievers` Network, в онова време за нетуъркинг, когато срамежливите се изнасят, а малко по-смелите си намират един събеседник и се хващат за него като удавници за сламка, точно в това време моята позната Ирина приложи научения метод и се запозна с половината хора в залата. Разговаряше с тях. Смееше се. Даваше си фейсбук-а (който е по-успешен инструмент за създаване на трайни контакти от визитните картички, както подчерта Стоян Тасев). После Ирина мина да се сбогува с новите си познати в компаниите им по това време, заговори се с някои от членовете на тези компании и така се запозна и с другата половина.

Срещнах Ирина няколко дена по-рано на Language Cafe Plovdiv. Тя беше в моя отбор за викторината, но не научих нито името ѝ, нито с какво се занимава. След като приключи играта, тя си тръгна. Тази вечер обаче тя беше научила един важен урок, който приложи веднага и така промени изцяло същността на своите контакти. И вече знам коя е тя, нали? Даже я имам като приятел във Facebook! 😉

Снимки от събитието във Facebook:

Първото издание на Achievers` Network премина невероятно! Всички бяха усмихнати, активни и изпълниха залата с позитивна…

Gepostet von Stoyan Tasev am Mittwoch, 25. November 2015

* Създаване на мрежа от контакти

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *