Филмът “Някой посети душата ми” с Мариус Куркински и водещи заглавия от “Киномания”

“Някой посети душата ми”

На 10 декември ще има три прожекции на филма на Мариус Куркински “Някой посети душата ми”, създаден по част от романа „Братя Карамазови“ на Ф. М. Достоевски.

Големият актьор в няколко актьорски превъплъщения пресъздава историята на най-малкият брат Альоша. История за Страдание и Просветление.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HZ7XsO3l1xI]

Facebook страница на събитието:

https://www.facebook.com/events/870979243016765/

 

“Младост” и “Почти нормален”

След края на “Киномания” водещи в програмата в Lucky Дом на киното са две от заглавията на фестивала, които грабнаха най-много вниманието и любовта на зрителите.

“Младост” е великолепният нов филм на Паоло Сорентино след бляскавия “Великата красота”. Сорентино винаги е почитал абсурда, редом с трезвия си поглед към контрастите на модерния живот. Но докато “Великата красота” разкриваше прекалеността като начин за справяне с объркания свят, “Младост” акцентира върху дълбоките връзки между семействата и приятелите и потребността от човешко разбиране. Гневът от по-ранните филми на Сорентино е отстъпил място на красивото разбирателство, а вещата му режисура провокира виртуозни изпълнения от всички звезди (Харви Кайтел, Майкъл Кейн, Джейн Фонда).

“Почти нормален” е новият филм на обичания Уди Алън с участието на Ема Стоун и Хоакин Финикс. Ейб Лукас е професор по философия, чиято воля за живот се събужда след като предприема действие с ексизстенциално значение. Скоро след като пристига да преподава в колежа на малък град, Ейб се обвързва с две жени, но едва след като прави своя съзнателен избор, той ще е в състояние да прегърне живота отново.

Филмови дни

От 7 до 9 декември в Дома на киното ще се проведат Филмови дни на програмата на европейския парламент ЛУКС с вход свободен. Можете да видите филмите “Медитаренеа”, българския “Урок” и носителя на наградата Lux на Европейския парламент за 2015 “Мустанг” . Безплатните пропуски можете да вземете от касата на киното.

Виж повече информация за безплатните прожекции.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *