Безплатна прожекция на “Салто мортале”

Club Fargo организира прожекция на документалния филм “Салто мортале”. През тази година лентата донесе на Борислав Колев “Златен Ритон” в раздела за режисура. “Салто мортале” бе и единственият български представител в международния документален конкурс на “София филм фест” 2015.

Прожекцията ще бъде на 14 декември от 19 ч.

Вход свободен

“Салто мортале”

“Салто мортале” е посветен на драматичната житейска история на феноменалния щангист Ангел Генчев, който от олимпийския връх пада на житейското дъно, но не се предава, а опитва да започне нов живот. Режисьорът Борислав Колев е филмов критик, специализирал кинорежисура. Той е автор на филма “Стоичков”.

1988 г. Олимпийските игри в Сеул, Южна Корея. Българският щангист Ангел Генчев става шампион в категория до 67,5 килограма с уникални световни рекорди и смазваща преднина пред конкурентите. След последния си опит Ангел прави задно салто, което се превръща в неофициална емблема на Олимпиадата. Кадри със салтото се въртят по световните телевизии, а фотосът се разпространява от водещите информационни агенции. Медиите тръбят, че Ангел Генчев е сред най-големите герои на Игрите. Ден след своя триумф щангистът, признат за един от най-големите таланти в историята на този спорт, се оказва в епицентъра на жесток скандал. Но това е само първият кръг на Ада за Ангел. Той ще трябва да мине и през останалите.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=owlsjowoNCI]

 

Facebook страница на събитието:

https://www.facebook.com/events/630580270413329/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *